İnsanoğlunun biyolojik yapısında ve metabolizmasında süt ürünlerinin yadsınamaz büyük bir rolü vardır. Neden kefir içmeliyiz sorusunun yanıtıda kısaca budur. Asırlardır beslenme zincirinde süregelen çok önemli biotik enerji kaynağına bugün daha fazla ihtiyacımız var.
Sentetik, katkılı, yapay içeceklerin sağlığımızı ciddi derecede etkilediği, zihinsel ve fiziksel gelişime hiçbir olumlu etki yapmadığı gibi zararlarının hayli fazla olduğu günümüzde ,sağlıklı ve uzun yaşama mucizevi derecede olumlu etkiler yapan kefir sağlık yönünden toplumsal bir ihtiyaçtır.
Kefir yeni nesillerin doğru ve sağlıklı beslenmesi açısından sosyal bir gereksinimdir.
Anti-Aging (Gençlik bilimi) üzerine araştırma yapanlar aktif ve sağlıklı bir bedende en yüksek biyolojik yaş sınırının 120 olduğunu saptamışlardır. Suni, sentetik besinlerle; bize armağan edilen bedenimizi kendi ellerimizle hızla yaşlandırmaktayız.
Doğalın yerini kesinlikle tutmayan, hiçbir şekilde özdeş olmayan sahte besinler ömrümüzün törpüsüdür. Hastalıklara çıkartılan davetiyedir. Vücudumuza doldurduğumuz zararlı maddeler hızla çoğalmakta ve sağlığımızı kemirmektedir. Mutlu yaşamımız, acı içinde kıvrandığımız azap çektiğimiz bir işkenceye dönüşmektedir.
Kefir; sentetik içeceklere alternatif % 100 doğal enerji içeceğidir.
Kefir; unutturulan ve unutulmaya yüz tutmuş doğal besinler adına bugün hatırlamamız gereken gelenekselliğin bir simgesidir.Kefir; doğaya dönüşün parolasıdır.
Ahmet Maranki kefiri açıklıyor
Kozmik araştırmacı Prof. Dr. Ahmet Maranki neden kefir içmemiz gerektiğini aşağıdaki paragraflarla anlatıyor:
Kullanımı ve hazmı çok kolay olan kefir;
- Bağırsaklardaki maddelerin küreselleşmesini önler
- Beyine enerji verir ve zihinsel gelişimi sağlar
- Kansere karşı koruyucu ve kanseri geciktirici etkisi vardır
- Yüksek tansiyonu giderir
- Kolesterolü düşürür
- Damar sertliğini giderir
- Kemik erimesini önler
- Bronşit ve astım nöbetlerini azaltır
- Kansızlığı ve kan bozukluğunu giderir
- Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır
- Egzama ve alerjilerde faydalıdır
- İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder
- İdrarı sulandırır
- Karaciğer bozukluğunu tedavi eder
- Mide ve bağırsak salgılarını arttırıp hazmı kolaylaştırır
- Bağırsak hareketlerini hızlandırır
- Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir
Kefir ve yoğurt her ikiside kültüre edilmiş süt ürünü olmakla beraber, farklı türde faydalı bakteriler içermektedirler. Yoğurdun içermiş olduğu bakteriler sindirim sistemini temiz tutarak burada konakçı olan diğer faydalı organizmalar için besin sağlamaktadır. Kefir ise bu özelliklere artı olarak yoğurdun sahip olmadığı sindirim sistemini kolonize etme özelliğine sahiptir. Kefir yoğurtta bulunmayan Lactobacillus caucasus, Leuconostoc, Acetobacter türleri ve Streptococcus türleri olan faydalı bakterileride içermektedir. Aynı zamanda vücut için yıkıcı patojen özellikte olan mayaların gelişimini kontrol altına alan ve elemine eden Saccharomyces kefir ve Torula gibi mayalarıda içermektedir. Sindirim sistemindeki zararlı bakteri mayaların bulunduğu ortamda mukoz asta yapı oluşturarak ortamı temizler.
Kefirde bulunan bakteri ve mayalar tam olarak parçalanmamış besinlerin sindirimine yardımcı olarak besin kaybını önlemekte, bu sayede kolonu temiz ve sağlıklı tutmaktadır. Kefirin yoğurda kıyasla daha ince tanecikli yapıda olması sindiriminin kolay olmasını sağlamakta bu sayede de gerek bebekler gerekse yaşlılar ve sindirim bozukluklarına sahip olan kişiler için kullanımını kolaylaştırmaktadır.
Kefirle ilgili diğer soru ve cevaplar
Kefir nedir?
Kefirin adını duydunuz ancak ne olduğu hakkında bir fikriniz yok mu? Kefir nedir başlığı altında tüm bildiklerimizi anlatttık.
Kefir kaç kalori?
Elbette hiç kalori değil ancak size kilo aldıracak kadar kalori değeri yüksek bir içecek de değil. Bakalım bir bardak kefirde kaç kalori varmış.
Kefir nereden geliyor?
Kefirin tarihini merak ediyorsanız sizin için cevapladık. Kefirin tarihi adlı cevabı okuyun.
Kefirdeki vitaminler
Kefir hep çok faydalı diyoruz peki kefir neden faydalı? İçinde yer alan vitaminlerden olabilir mi? Kefirdeki vitaminler başlığında fazlasını bulacaksınız.
Kefir haram mı?
Kefir içmenin dinen caiz olup olmadığı bize en çok sorulan soruların başında geliyor. Bu sorunun cevabını akıllarda şüphe bırakmayacak şekilde hazırladık.
Kefir mayasını nereden bulurum?
Ev yapımı kefir için maya şart. İşte size il il kefir mayasını bulabileceğiniz adresler.
Neden düzenli olarak ev yapımı kefir içilmeli?
Ahmet Maranki’den Mehmet Öz’e kefir bir çok uzmanın göz bebeği. Eğer kendinize kefir içmek için neden arıyorsanız buradan buyurun.
Kefir yenir mi?
Kefiri içtik, peki kefirin mayası yenir mi? İşte size cevabı.
Kefir kültürü nedir?
Kefir mayası tamamda bir de kefir kültürü diye bir şey duydum o ne olaki mi diyorsunuz? O zaman buradan buyurun.
Kefirin özellikleri nelerdir?
Prof. Dr. Hasan Yaygın tarafından kaleme alınan bu makale ile kefirin özelliklerini keşfedin.
Kefirin insan sağlığındaki önemi nedir?
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ahmet Aydın’ın kaleme aldığı bu makalede kefirin insan sağlığı üzerindeki önemini okuyacaksınız.
Fermente süt içecekleri nasıl üretilir?
Doç. Dr. Cem Karagözlü’nün Bulgaristan’da sunduğu Kefir – Probiotic Fermanted Milk Product. adlı çalışmasının çevirisi aklınızdaki bir çok soruya cevap olacak.
Kefiri kim icat etti?
Biz etmedik! Peki kefiri ilk kim buldu? Bu sorunun cevabını keşfedin.
Kefir nasıl yapılır?
Aslında çok basit. Bir kaç adımda evinizde kefir yapmaya başlayabilirsiniz.
Kefirin sütten veya ayrandan ne farkı var?
Ooo farkı fiyatı! Şaka bir yana kefir ve içinde bulundurduğu probiyotikler kefirin en büyük farkı. Diğerleri ne diyorsanız buradan devam edin.
Kefirin yararları nelerdir?
Bir çok faydası var. Gelin birlikte bakalım neymiş bu faydalar.
Kefir her derde deva mı?
Gerçekçi olalım. Her derde deva olabilecek tek bir içecek yok. Kefir de ne bir sihir ne bir ilaç. Her derde deva değilse ne o zaman?
Kefir kanseri önler mi?
Kefir başta olmak üzere doğal birçok besinde bulunan probiyotik bakterilerin bağışıklık sistemini güçlendirdikleri için kanserden korunmada da önemli faydaları var. Detayları buradan okuyabilirsiniz.
Kimler kefir içemez?
Kefirin tadını sevmeyenler kefir içemez, bunun haricinde kefir içmemesi gerekenler kimler?
Süte alerjim var, kefir içebilir miyim?
Aslına bakarsanız bizim de şu uzun ömürlü sütlere karşı alerjimiz var. Süt yahu bu altı ay raf ömrü mü olur? Sorumuza geri dönecek olursak buradan buyrun.
Günde kaç bardak kefir içmeli?
Ben kefiri çok sevdim sürekli içebilir miyimcilerdensiniz ancak sorunun cevabını da bilmiyorsunuz. Buyrun buradan başlayın!
İyi kefir nasıl olur?
Kefir bu kavun değilki koklayıp anlayalım. Peki kefirin iyisini anlamak için yöntem ne?
Evde kefir nasıl yapılır?
Marketlerde satılan kefir iyide artık kefirimi evde yapmak istiyorum, mayam büyüsün sevdiklerimle paylaşayım istiyorum diyorsanız buradan başlayabilirsiniz.
Marketlerde satılan kefirler nasıl üretiliyor?
Marketlerde satılan kefir, kefir mayası ile değil kefir kültürü ile üretilir. Kültürlü olmak elbette iyi bir şey ancak mayalanmak gibisi de yok! Market kefirlerinin nasıl üretildiğini buradan daha detaylı öğrenebilirsiniz.
Kefirin tadı ve kıvamını ayarlamak için ne yapmalı?
Evde kefir yapımına başladınız ancak tadı ve kıvamı bir türlü istediğiniz gibi olmuyor mu? Kefirinizin tadını ve kıvamını ayarlamak için ipuçlarımızı okuyun.
Yoğurt ile kefir arasında ne fark var?
Yoğurt iyi, faydalı ve sağlıklıdır. Kefir daha iyi, daha faydalı ve daha sağlıklıdır! Nasıl mı? Detaylar burada.
Kefirle yoğurt mayalanabilir mi?
Kefirle yoğurt mayalanabilir gibi görünse de gerçekte öyle mi? Cevabı burada.
Hamileler kefir içebilir mi?
Hamilelik bir kadının hayatında yaşadığı en zor süreçlerden biri. Bu süreçte kendisine destek olacak gıdalar tüketmesi de önemli. Peki hamileler kefir içebilir mi?
Arkadaş Maranki’de her şeyi biliyor nasıl bir adam bu :D
Değerli ziyaretçimiz Ahmet Maranki bu konuda okuyan, araştıran değerli bir akademisyendir.
2 yıldır kullanıyorum çok sağlıklı çocuklarıma bile içiriyorum çok memnunum.